fredag den 21. februar 2014

Opskrift: Rødbedekage á la 42° Raw


Den pangfarvede rødbedekage, jeg lavede forrige weekend, fik mange af bloggens søde Facebook-venner til at smide med like-kærlighed. Og hvert et klik er fortjent, for der er i sandhed tale om en lækkerhedsbombe af dimensioner. Den røde og sprøde sag hører til i raw food kategorien, og inspirationen er hentet i Caroline Fibæks og Jesper Rydahls skønne og grønne madbibel 42° Raw, som er mit helt store kogebogscrush lige nu. Her er opskriften, som den så ud efter mine småjusteringer:

Rødbedekage (4 personer)

2 dl. mandler
100 g dadler
2 dl revet rødbede (ca. 1 stor rødbede)
1 spsk kokosolie
1 tsk vaniljepulver
3 dl grove kokosflager
Et par dråber flydende stevia

Frosting

Ca. 4 spsk naturel flødeost, f.eks Philadelphia
1 dl cashewnødder
2 spsk kokosolie
Saft fra 1 mandarin

Blend mandlerne, til du har en fin mel, mos dadlerne i hånden eller i en blender, og riv rødbeden på et rivejern. Ælt alle kageingredienserne sammen til en pink, grov 'dej', og form den i en rund kageform (alternativt kan kagen sagtens formes med hænderne til den form, du ønsker). Stil kagen i fryseren, mens frostingen forberedes. Blend cashewnødderne til en fin mel, og bland alle ingredienserne godt sammen til en ensartet creme, der til sidst smøres i et tykt lag over kagen.

English recap: The raw beet root cake I made last week sure received a lot of like love on Instagram and Facebook. And it's well-deserved, cause it sure was delicious. I was inspired by my current cookbook crush, 42° Raw, which is a green food bible filled with inspiration for raw food newbies like myself. You'll find a similar recipe here (although in my cake I didn't use a base or a filling).

2 kommentarer:

  1. Den ser bare super lækker ud - kunne være man skulle prøve den engang ;) Og så er den jo sund oveni købet!

    SvarSlet
    Svar
    1. Dét synes jeg, du skal - den er mums med mums på! :-)

      Slet