onsdag den 29. januar 2014

Forårsfinheder fra Danske Favoritter


Heldigvis er der ikke noget, der hedder sne og minusgrader i webbutikkerne; her er det allerede forår, og jeg suger til mig af lyse pasteller og blomsterprint og ser frem mod dage, der kalder på korte nederdele og ærmeløse toppe. Det er særligt finhederne fra tre af mine danske favoritter, Ganni, Designers Remix og Stine Goya, som har vundet mit hjerte, og som jeg drømmer om at forsøde mit forår med. Jeg ved godt, hvilke butikker, der står øverst på min liste, når jeg lægger vejen forbi hovedstaden denne weekend.
 
English recap: It's winter white and freezing cold outside, but luckily it's already looking a lot like spring in my favourite web shops. Nothing cures my January blues like a shot of light pastels and flower prints, and I'm especially crushing on the spring collections from my three favourite Danish brands Ganni, Designers Remix, and Stine Goya. I know who'll on the top of my list as I head to Copenhagen for the weekend.

søndag den 26. januar 2014

Asiatisk rødkålssalat


Kål er det nye sort herhjemme. Hvad enten det er rødt, hvidt, grønt eller spidst, smider jeg dagligt den sunde fætter på menuen, gerne i form af en lækker råkostssalat med alverdens gode sager, der passer godt til de fleste hverdagsretter. Øverst på favoritlisten er en simpel rødkålssalat à la Asien, med ristede sesamfrø, soyamandler og surt og sødt i dejlig forening. Det smager tæskelækkert og kræver ikke megen tid og anstrengelse: 

Asiatisk rødkålssalat (4 personer):

1 rødkålshoved
3 forårsløg
2 håndfulde mandler 
3 spsk soyasauce
2 spsk sød chilisauce
2 spsk sesamfrø
3 spsk limesaft
En håndfuld frisk mynte
Salt og peber

Rist sesamfrøene på en tør pande, til de er lysebrune. Hak mandlerne groft, og vend dem et par gange i lidt soyasauce. Fjern rødkålens yderste blade, og skær stokken væk. Skær rødkålen og forårsløgene i tynde strimler, og bland det godt i en skål sammen med limesaft, chilisauce, soyasauce, sesamfrø, mynte, salt og peber. Drys til sidst med soyamandler. 

English recap: Cabbage is the new black. You heard it here first. Red cabbage is a big favorite of mine, and I especially enjoy a good Asian-inspired salad with roasted sesame seeds, almonds, and sweet and sour in perfect unison. You'll find a similar recipe here

lørdag den 25. januar 2014

G.O.D W.E.E.K.E.N.D

Instagram: Solastdecadeblog
 
Der er fødselsdagsfejring på programmet i dag, men formiddagen er sat af til hjemmehygge i pyjamasbukser og lørdagstempo. Jeg startede yndlingsdagen med frittata, grape og en god kop Tinekaffe, serveret med pæne tulipaner og bladkiggeri. Rarhed.
 
Rigtig god weekend.
 
English recap: I hope you're having a happy weekend. I kick-started mine with frittata, grape and a good cup of coffee, served with pretty tulips and a bunch of magazines on the side.

tirsdag den 21. januar 2014

Januardrømme

Januar og jeg bliver aldrig slyngveninder. Kemien er der ligesom ikke. Jeg gør mit allerbedste for at bevare den gode stemning og fokusere på det positive i et smukt snedække og hyggelige indeaftener med varm kakao og tæpper. Men jeg mangler solen, og mine kinder mangler deres forårsglød. Meget. Så jeg dagdrømmer. Om farverige træer, lange sommernætter, lune gåture og gennemvarmende sol. Om kærestedage i Paris, Tine-tid i Amsterdam, sjælforkælelse i New Zealand og solrige familiedage i Toscana. Og når det er allerkoldest, og foråret synes lysår væk, nyder jeg godt af mit digitale mindearkiv.. og min radiator.


Hvor tager I hen I jeres januardrømme?

English recap: January will never be a friend of mine. The chemistry is just off. As much as I try to focus on the positive in the beautiful snow and the countless cosy evenings on the couch, I yearn yearn yearn for some sun and warmth. So I daydream. Of spring walks in Paris, Tine time in Amsterdam, soul nurturing in New Zealand, and sunny days in Tuscany. Where do you go in your January dreams? 

fredag den 17. januar 2014

3 kogebogsfavoritter: Meyer, Bitz og Rode


Jeg har en alvorlig kogebogsfetish, og lige nu er det tre herrer ved navn Thomas Rode, Christian Bitz og Claus Meyer, der regerer i min samling og i mit køkken. Fælles for mine tre madbibler - udover det gennemgående fokus på sundhed og gode råvarer - er de indbydende og knaldsmukke billeder, der kan kurere selv de værste januarblues. Her er dømt vitaminboost og vintervelvære: 

Claus Meyer: Almanak


Almanak er et 700-siders madværk med gods i. En solid grundbog i naturens skatkammer, der byder på pivinspirerende opskrifter med udgangspunkt i årets gang, serveret med de smukkeste billeder og leveret med en smittende fortælleglæde. God, gedigen nordisk mad er et gennemgående tema, men der inviteres også på retter fra varmere himmelstrøg, som fx stærk og lunende suppe fra Vietnam og lasagne på italiensk. Almanak tryllebinder mig, og jeg glæder mig til at tilbringe 2014 med Meyers madmagi. Jeg er kæmpefan.

Christian Bitz: Bitz dit Køkken


I Bitz dit Køkken gør ham den søde fra fjernsynet op med den fanatisme og dårlige samvittighed, der ofte er forbundet med sunde kostvaner, og hans tilgang til sunde kostprincipper er ret så befriende, synes jeg. Her er madkærlighed og indre vælvære i fokus, og bogens 200 knaldgode hverdagsopskrifter er ledsaget af superfine billeder, hyggelige anekdoter, et glimt i øjet og et godt glas rødvin. Hr. Bitz's sunde og mavegode mad er en rigtig god ven af mig og mit køkken. Rødvinsskål!

Thomas Rode: Stenalderkost


Jeg er ret fascineret af stenaldermanden Thomas Rode og hans inspirerende historie om at tage livet i egen hånd og kræve forandring. Sejhed! I hans bog Stenalderkost, der er et af de helt store køkkenhits herhjemme lige nu, viser Rode, at det sagtens kan være simpelt og lækkert at leve efter paleoprincippet. Hvad enten man er paleoentusiast eller ej, er her masser af inspiration at hente til farverig, smagfuld og sund mad, der gør godt helt inde i knoglerne, og mit proteinglade hjerte er tosset med det. Juhuråb og high-five herfra!

English recap: Three of my favorite cook books, where health, nature, and inner well-being are in focus.  L o v e it.

tirsdag den 14. januar 2014

Quinoa-boller med chiafrø


Jeg er i fuld gang med at udforske quinoaens univers og de mange sunde retter, der kan laves med det hjertegode og proteinrige superkorn. Jeg er blevet særligt glad for at bruge quinoa i bagværk, da det fint kan erstatte en stor del mel og dermed skrue godt ned for kulhydratniveauet. I søndags stod den på vinterlunende boller:
 
Quinoa boller (cirka 20 stk):
 
5 dl. lunken vand
50 g. gær
2 spsk. koldpresset Jomfru olivenolie
1 ½ tsk. salt
1 ½ dl havregryn
3 dl. kogt quinoa
200 g. fuldkorns speltmel
Ca. 400 g. fin speltmel/grahamsmel/fuldkornshvedemel
Chia frø eller lign. til drys
Evt. hakkede mandler eller andre nødder
 
Kog 1,5 dl. quinoa med cirka 3 dl. vand i 20 minutter, og lad dem køle af. Opløs gæren i vandet, og tilsæt salt, olie, kogt quinoa, mel og evt. nødder, og rør dejen godt sammen, til den har konsistens som tyk havregrød. Lad dejen hæve i 15 minutter, og form 20 boller, som placers på en bageplade med bageapir. Pensl bollerne med vand, og drys med chiafrø, solsikkekerner, havregryn eller lignende. Bag bollerne ved 200 grader i 18 minutter.
 
English recap: Lately I've been exploring the wonderful world of quinoa, and I quite like the little gluten free super grain, particularly in bread. On Sunday I baked a bunch of delicious quinoa buns which I sprinkled with chia seeds, and they turned out perfectly moist and very yummy. You'll find a similar recipe here.

 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

torsdag den 9. januar 2014

Throwback Thursday: Covers, jeg ka' li'

Efter en måned med juleræs, småkager og adventskonkurrencer er Throwback Thursday tilbage, og mit bankende retrohjerte synes, det er knaldrart med en undskyldning for at drysse lidt nostalgi og cornyhed ud over bloggen. Tag med på en tur ned af musikmindernes allé: 

David Bowie: Alladin Sane, 1973:


Patti Smith: Horses, 1975:


Sex Pistols: Never Mind the Bollocks, Here's the Sex Pistols, 1977:


Blondie: Heart of Glass, 1978:


The Rolling Stones: Some Girls, 1978:


Debbie Harry: KooKoo, 1981:


Cyndi Lauper: She's so Unusual, 1983:


Madonna: Like a Virgin, 1984:


Grace Jones: Slave to the Rythm, 1985:


Debbie Harry: Rockbird, 1986:


Grace Jones: Island Life, 1986:


Blur: Leisure, 1991:


The Smiths: Singles, 1995:


 English recap: A nostalgia trip down music memory lane.

mandag den 6. januar 2014

Metalkurve til dit hjem + inspiration til brug


Links: 1, 23, 45, 6

Hvis du netop har sagt inde i dig selv 'jeg kunne skisme godt bruge mere metal i mit hjem', har du heldet med dig. Og, let's be honest, det sidder vi jo alle og tænker i løbet af en dag. Jeg har et stort crush på metalkurve og synes, de gør sig godt til opbevaring af eksempelvis frugt i køkkenet eller håndklæder på badeværelset. Synes du også, de er fine, er her lidt inspiration til, hvordan de kan gøre opbevaring, som ellers kan være kedelig, lidt mere optursagtig. Jeg er især tæsketosset med, hvordan Elsie fra A Beautiful Mess bruger dem some flaskeholdere på toppen af køkkenskabene:


English: If you were just thinking to yourself 'I sure could use some more metal in my home', you're in luck. And, let's be honest, we're all thinking that at some point during the day. I certainly have a big crush on metal baskets for organization of fruits, towels etc., and above is some inspiration as how to make organizing a little prettier with this little wired boxes.