Jeg er i fuld gang med at udforske quinoaens univers og de mange sunde retter, der kan laves med det hjertegode og proteinrige superkorn. Jeg er blevet særligt glad for at bruge quinoa i bagværk, da det fint kan erstatte en stor del mel og dermed skrue godt ned for kulhydratniveauet. I søndags stod den på vinterlunende boller:
Quinoa boller (cirka 20 stk):
5 dl. lunken vand |
50 g. gær |
2 spsk. koldpresset Jomfru olivenolie |
1 ½ tsk. salt |
1 ½ dl havregryn |
3 dl. kogt quinoa |
200 g. fuldkorns speltmel |
Ca. 400 g. fin speltmel/grahamsmel/fuldkornshvedemel |
Chia frø eller lign. til drys Evt. hakkede mandler eller andre nødder |
Kog 1,5 dl. quinoa med cirka 3 dl. vand i 20 minutter, og lad dem køle af. Opløs gæren i vandet, og tilsæt salt, olie, kogt quinoa, mel og evt. nødder, og rør dejen godt sammen, til den har konsistens som tyk havregrød. Lad dejen hæve i 15 minutter, og form 20 boller, som placers på en bageplade med bageapir. Pensl bollerne med vand, og drys med chiafrø, solsikkekerner, havregryn eller lignende. Bag bollerne ved 200 grader i 18 minutter.
English recap: Lately I've been exploring the wonderful world of quinoa, and I quite like the little gluten free super grain, particularly in bread. On Sunday I baked a bunch of delicious quinoa buns which I sprinkled with chia seeds, and they turned out perfectly moist and very yummy. You'll find a similar recipe here.
Tak for den, Tine :) Den må prøves!
SvarSlet