torsdag den 22. maj 2014

Hurtig broccolisalat med granatæble




Broccoli er en kålbombe af sunde sager, der er smaddergodt for mange ting. Men lad os bare være ærlige... det smager jo ikke så godt, vel? Alene navnet. 'Broccoli'. Det ligger ligesom ikke så godt i munden. Men kombinerer man den med søde bær og andre smagsgode godter, er den grønne krøltop slet ikke så ringe endda. I søndags spiste jeg den i en simpel og sommerlig salat:  
 
Brocolli-salat med granatæble (2 personer):
 
1 stor buket broccoli
1 granatæble
5 skiver parmaskinke
1 håndfuld solsikkekerner
3 spsk let mayonnaise
1 spsk skyr
1 tsk hvidvinseddike
Salt
 
 
Skyl broccolien, og pluk den i små buketter. Steg parmeskinken på en pande, så den bliver sprød, og knæk den i små stykker. Rør skyr, mayonnaise, hvidvinseddike og et nip salt sammen i en skål, og vend broccolien heri. Drys solsikkekerner, parmaskinke og kernerne fra granatæblet (se her, hvordan du lettest får kernerne ud) over salaten, og bland det. Hæld lidt af saften fra granatæblet over den færdige salat.
 
English recap: Broccoli. Not the most exciting vegetable. Even the name is just a bit... plain. But there are ways to incorporate the vitamin-packed power cabbage into your meal in a tasteful way, like combining it with sweet fruits and other tasteful goodies in a salad. For the salad above I used broccoli (of course), parma ham, sunflower seeds, pomegranate plus a dressing made from skyr, light mayonnaise and white wine vinegar. You'll find a similar recipe here.
 



1 kommentar: