torsdag den 1. maj 2014

Opskrift: Hotdogs i low-carb grøntsagsbrød




Findes der noget bedre end en hotter med rå løg og syltede agurker? Næppe. Jeg har ikke spist hotdogs i flere år, men i går meldte der sig en trang, jeg ikke kunne modstå. Heldigvis findes der sundere alternativer til det hvide hotdogbrød, og som sædvanlig fandt jeg inspiration i Jane Faerbers skønne og grønne univers af low-carb lækkerier, der gør maven glad. Det blev til drønlækre grøntsagsbrød, som smager og mætter, og som kan bruges til meget andet end hotdogs. 

Hotdogs i grøntsagsbrød (cirka 6 stk):

Til brødet skal du bruge:
1/2 blomkålshoved
2 gulerødder
1 dl. hasselnødder 
1/2 dl. solsikkefrø
2 spsk hørfrø eller chiafrø
2 æg
60 revet ost (jeg brugte den fedtfattige Mozzarella fra Egelykke)
1 spsk timian
1/tsk peber
1 tsk salt

Øvrige ingredienser
6 gode pølser, gerne fra slagteren
Løg
Syltede agurker
Ketchup
..og hvad din mave ellers begærer.

Sådan gør du
Varm ovnen op til 200 grader. Riv grøntsagerne fint i en foodprocessor, og sæt dem til side. Har du ikke en foodprocessor, kan det rives/hakkes i hånden, men det tager tid, og konsistensen bliver ikke nær så god. Mal nødderne til mel, og tilsæt de øvrige ingredienser, til du har en ensartet 'dej'. Form små fladbrød på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i cirka 20 minutter. 

Steg pølserne på en grill eller en pande i cirka 10 minutter. Lad grøntsagsbrødene køle lidt ned, og anret din hotdog med løg, syltede agurker og hvad, du ellers har lyst til. Det er nemt at lave sine egne syltede agurker - se her hvordan

English recap: Trying to steer clear of white bread, I haven't had hotdogs in years. But last night I had a serious craving, and luckily there are low-carb alternatives to the classic hotdog bun. I made delicious flat bread with cauliflower and carrots, and with some ketchup, onion and pickles on top, the dogs turned out just perfect, and my craving was satisfied. You'll find a flatbread recipe here

1 kommentar: