tirsdag den 6. maj 2014

Opskrift: Nem koldskål med kalorielette kammerjunkere

Der er næppe noget, der strutter af dansk forår og sommer som hjemmelavet koldskål med knasende kammerjunkere og knaldrøde jordbær. Jeg lever af den nemme ret fra maj til august, og heldigvs findes der et alternativ til de runde, kalorietunge koldskålskager, der er søde ved både blodsukkeret og badevægten. 


  


Jeg laver mine kammerjunkere med skummetmælkspulver, og i weekendens version tilføjede jeg desuden kokosmel fra Funktionel Mad, der er fattig på både fedt og kulhydrater. Resultatet blev en håndfuld rustikke, sprøde og knaldlækre kager, der fik mig til at glemme alt om Karen Volf.

Nem koldskål og kalorielette kammerjunkere (2 personer): 

Koldskål
5 dl. kærnemælk
4 dl. Cheasy Vanille yoghurt
Saften fra en halv citron
Flydende sødemiddel
Evt. jordbær

Kammerjunkere
60 g let mayonnaise
70 g skummetmælkspulver (fås bl.a. i Føtex og Superbest)
30 g fintmalet kokosmel (fås bl.a. i Matas og helsekostforretninger)
Flydende sødemiddel 
Evt. lidt vanilleessens

Pisk kærnemælk, vanille-yoghurt og citronsaft. Bland alle ingredienserne til kammerjunkerne sammen, og ælt godt med fingrene. Tril delen til små kugler, som trykkes flade og kommes på en bageplade med bagepapir. Bag kammerjunkerne i en varm ovn ved 175 grader i 12-15 minutter, og vend dem undervejs. Lad dem køle af, og server koldskålen med nybagte kammerjunkere og jordbær i skiver.

Vinderen af fødselsdagskonkurrencen og den überfine vintage-jakke er Bonnie, der får direkte besked. Tak til alle, der deltog. 

English recap: Danish 'koldskål' with homemade cookies and fresh strawberries - the best. The winner of the wonderful vintage jacket is Bonnie, who will receive an e-mail. 

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar