søndag den 26. januar 2014

Asiatisk rødkålssalat


Kål er det nye sort herhjemme. Hvad enten det er rødt, hvidt, grønt eller spidst, smider jeg dagligt den sunde fætter på menuen, gerne i form af en lækker råkostssalat med alverdens gode sager, der passer godt til de fleste hverdagsretter. Øverst på favoritlisten er en simpel rødkålssalat à la Asien, med ristede sesamfrø, soyamandler og surt og sødt i dejlig forening. Det smager tæskelækkert og kræver ikke megen tid og anstrengelse: 

Asiatisk rødkålssalat (4 personer):

1 rødkålshoved
3 forårsløg
2 håndfulde mandler 
3 spsk soyasauce
2 spsk sød chilisauce
2 spsk sesamfrø
3 spsk limesaft
En håndfuld frisk mynte
Salt og peber

Rist sesamfrøene på en tør pande, til de er lysebrune. Hak mandlerne groft, og vend dem et par gange i lidt soyasauce. Fjern rødkålens yderste blade, og skær stokken væk. Skær rødkålen og forårsløgene i tynde strimler, og bland det godt i en skål sammen med limesaft, chilisauce, soyasauce, sesamfrø, mynte, salt og peber. Drys til sidst med soyamandler. 

English recap: Cabbage is the new black. You heard it here first. Red cabbage is a big favorite of mine, and I especially enjoy a good Asian-inspired salad with roasted sesame seeds, almonds, and sweet and sour in perfect unison. You'll find a similar recipe here

Ingen kommentarer:

Send en kommentar