Kål er det nye sort herhjemme. Hvad enten det er rødt, hvidt, grønt eller spidst, smider jeg dagligt den sunde fætter på menuen, gerne i form af en lækker råkostssalat med alverdens gode sager, der passer godt til de fleste hverdagsretter. Øverst på favoritlisten er en simpel rødkålssalat à la Asien, med ristede sesamfrø, soyamandler og surt og sødt i dejlig forening. Det smager tæskelækkert og kræver ikke megen tid og anstrengelse:
Asiatisk rødkålssalat (4 personer):
1 rødkålshoved
3 forårsløg
2 håndfulde mandler
3 spsk soyasauce
2 spsk sød chilisauce
2 spsk sesamfrø
3 spsk limesaft
En håndfuld frisk mynte
Salt og peber
Rist sesamfrøene på en tør pande, til de er lysebrune. Hak mandlerne groft, og vend dem et par gange i lidt soyasauce. Fjern rødkålens yderste blade, og skær stokken væk. Skær rødkålen og forårsløgene i tynde strimler, og bland det godt i en skål sammen med limesaft, chilisauce, soyasauce, sesamfrø, mynte, salt og peber. Drys til sidst med soyamandler.
English recap: Cabbage is the new black. You heard it here first. Red cabbage is a big favorite of mine, and I especially enjoy a good Asian-inspired salad with roasted sesame seeds, almonds, and sweet and sour in perfect unison. You'll find a similar recipe here.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar