søndag den 1. juni 2014

Opskrift: Nem skyr-is med bær og lakrids


Skyr-is er det nye sort, og det er svært ikke at lade sig lokke af 'højt protein-indhold'-mærkaterne. Men de er spækket med sukker, og som oftest er proteinindholdet ikke meget højere end i en bøtte Ben & Jerry's (læs mere om energifordelingen i skyr-is her). Heldigvis er det pærenemt at lave sin egen version uden sukker og andre unødige tilsætningsstoffer, også selvom man ikke har en ismaskine i skabet. Jeg laver min med hindbær, blåbær og lakrids - en vinderkombi, der deler sommerlige smagskrammere ud og forkæler alle mine søde tænder:

Nem skyr-is med bær og lakrids (1 portion)

Du skal bruge:
Ca. 2 dl. frosne bær (fx hindbær og blåbær)
4 spsk skyr
2 tsk sød lakridspulver
Evt. stevia eller andet sødemiddel

Blend de frosne bær til en ensartet masse, i en foodprocessor eller med en god stavblender. Tilsæt skyr, og rør rundt, til isen har en cremet konsistens. Smag til med lakridspulver og evt. stevia.

English recap: Skyr (strained yogurt) ice cream is the new black, and it's easy peasy to make your own sugar free version. Simply blend a handful of frozen berries, add a couple of spoonfuls skyr, and stir until you have a creamy ice cream. Add a bit of sweetener and licorice powder to taste.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar