tirsdag den 29. juli 2014

Opskrift: Knasende sprøde kerneknækbrød

Jeg knuselsker knækbrød og spiser det stort set hver morgen, med lækkert pålæg og et grønt indslag ovenpå. Wasas Sport+ er fuld af smag, fibre og mæthed, men der findes altså ikke noget, der slår den hjemmelavede slags. I går eksperimenterde jeg med en ny opskrift, inspireret af Dittes Food Club, og resultatet blev knasende sprøde knækkere med supersmag. Opskriften findes nederst i indlægget.


Knækbrød (Cirka 15 stk):

Du skal bruge:
15 g græskarkerner
20 g hørfrø
10 g chiafrø
75 g havregryn
75 g grahamsmel eller fuldkornshvedemel
0,5 tsk salt
1 tsk bagepulver
2 spsk olivenolie
1 dl vand
3 tsk kanel
2 tsk kardemomme
Æg til pensling
Sesamfrø og chiafrø eller birkes til pynt

Bland de tørre ingredienser sammen i en skål, og tilsæt vand og olie. Dejen skal være en smidig og smule klistret, så tilsæt gerne lidt mere vand, hvis den ser for tør ud. Læg dejen på en bageplade med bagepapir, læg et stykke bagepapir ovenpå, og rul dejen ud, til den er cirka 3 mm. tyk. Fjern det øverste stykke bagepapir, og skær dejen ud i passende stykker - jeg kan bedst lide dem runde og bruge en kop til at forme med. Pensl med æg, drys med sesamfrø og chiafrø, og bag knækbrødene i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter.

English recap: Crisp bread is an important part of my breakfast routine, and though Wasa's Sport+ version is pretty good, as with everything else, nothing beats the homemade kind. Yesterday I tested a new recipe, and I love how they turned out - perfectly crisp and seriously tasty. You'll find a similar recipe here.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar