mandag den 4. august 2014

God til grill: Rustik tomat- og bønnesalatJuli var ekstra sød i år, med sine lune og lange aftener, der indbød til grill, udeliv og sommersmag. Vores højtelskede gas-grill har været på overarbejde, og vi har ikke tænkt os at lade hende puste ud, før altanen er dækket af frost. Jens agerer grillmester, og jeg står for det grønne - som regel en simpel salat med masser af farve og smag. Her er en rustik version med tomater og bønner, der går godt i spænd med grillduft og gode bøffer (tak Soendag.dk for inspirationen):

Rustik tomat- og bønnesalat (4 personer):

150 g kidneybønner
1 løg
500 g cocktailtomater eller cherrytomater
2 tsk garam masala
1 tsk gurkemeje
1 rød chili 
Et bundt mynte eller koriander
Salt og peber´
Olie

Hæld vandet fra bønnerne, og læg dem på et stykke køkkenulle, der kan suge det sidste af væden. Varm lidt olie i en dyb pande eller en lille gryde, og svits garam masala og gurkemeje. Hak løg og chilli fint, og lad det stege, til løgene er møre. Halvér tomaterne, og skrab kernerne ud med en ske. Hæld tomater og bønner i panden, og lad det stege i et par minutter, til tomaterne er møre. Smag til med salt og peber, og pynt med frisk mynte eller koriander.

English recap: Nothing says summer the smell of barbecue on a warm night. And nothing suits a grilled steak better than a light, rustic and colorful salad, like this version I made with kidney beans and cocktail tomatoes. Try it - you'll find a similar recipe here.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar