Weekenden blev forsødet med dejlige dadelkugler - lækre smagsgode raw-hapsere, der gør sig godt som sundere alternativ til eftermiddagssnacks og lørdagsslik. Jeg lavede en gammel favorit med pistacienødder og prøvede desuden en ny lækkerhedsvariant med peanutbutter indeni og choko/nøddeknas udenpå. Sidstnævnte smagte lige så godt som blød karamel med chokoadeovertræk.
Opskrift længere nede i indlægget.
Opskrift længere nede i indlægget.
Inspireret af denne opskrift fra Twin Food
Du skal bruge: ¨
125 gram tørrede dadler uden sten
50 gram mandler
20 gram havregryn
2 spsk mandelmælk
3 spsk chiafrø
Cirka 50 gram mørk chokolade
Cirka 3 spsk peanutbutter
Sæt små, runde klatter peanutbutter på et stykke bagepapir, og kom dem i fryseren i en halv times tid. eller indtil de er godt faste. Blend alle ingredienserne på nær chokolade og hasselnødder i en foodprocessor. Hak chokolade og hasselnødder fint, og bland det sammen. Tag peanutkuglerne ud af fryseren, og saml dadelmassen omkring dem (jeg maste massen flad, placerede peanutkuglen i midten og samlede massen omkring den). Rul dadelkuglerne i hasselnødder og chokolade, og sæt dem evt. på køl i en halv times tid, hvis de ikke er faste nok.
Du skal bruge:
125 gram tørrede dadler uden sten
2 spsk peanutbutter
50 gram mandler
20 gram havregryn
2 spsk mandelmælk
3 spsk chiafrø
Cirka 2 dl. pistacienødder
Blend alle ingredienserne på nær pistacienødderne i en foodprocessor. Tag pistacienødderne ud af deres skal, og hak dem fint. Form små kugler af dadelmassen, og rul dem i pistacienødderne. Sæt dem evt. på køl en halv time inden servering, hvis de ikke er faste nok.
Jeg må altså lige prøve dem med peanutbutter fyld :)
SvarSlet